Recept


Månadens recept

Karin Högberg’s Laxtartar

Ingredienser (4 portioner)

  • 100 g gravad lax

  • 1 ägg

  • 1 dl rapsolja

  • 2 msk fransk senap
  • 
1 knippe färsk dill
  • 
1/2 skalad gurka
  • 
kapris
  • 
salt & peppar

  • citron
Laxtartar

Tillagning

Skär laxen i fina små kuber, gör likadant med gurkan. Vispa ägg och olja och tillsätt senap. Hacka dillen fint. Rör samman samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Stänk gärna lite citron över också. Servera gärna till knäckebröd.


Var med i vår recepttävling

Var med i vår recepttävling och tävla om en Globalkniv!
 Välkommen att skicka in ditt bästa recept med lax, makrill eller sill som ingrediens.
Tävlingen pågår kontinuerligt och en vinnare utses varje månad. När vi valt ut ett recept publiceras det under ”Månadens recept”. Receptet ska vara anpassat efter 4 personer och så detaljerat som möjligt, både med mått, ingredienser och tillagning. Senast den sista varje månad vill vi ha ditt svar. Maila in ditt recpet

Tävlingsregler

Minst en av Falkenbergs Laxrökeris produkter ska ingå. Recepten bedöms av vår jury och vinnare presenteras på www.falkenbergslax.se. Det vinnande receptet tillsammans med en aptitretande bild vinner en Globalkniv. Publicerat recept utan bild vinner en biobiljett. Juryns beslut kan inte överklagas. Falkenbergs Laxrökeri förbehåller sig rätten att använda inskickade bidrag i kommande marknadsföring.

Kommentarer inaktiverade.